Ja så kan det kännas då och då.
Hur ser du på det här med förändringar i livet? År det något du välkomnar med öppen famn eller knorrar det i magen bara av tanken? Det sägs ju att utan förändring sker ingen utveckling.
Kan vi utvecklas utan förändring?
Det kanske beror på vad vi definierar som förändring.Om allt ser likadant ut som innan ”det” hände – har vi då utvecklats? I så fall hur märks det? Kan vi gå igenom en kris tex utan att förändras och ändå utvecklas och vice versa? Spännande funderingar tycker jag.
Jag jobbar med många människor som vill utvecklas men är tveksamma till förändring. Då ställer jag frågan, hur ska du utvecklas utan att vilja förändra dig?

Svaren är många och olika. Det är väl de andra som behöver fundera över sitt beteende. Eller, om han inte hade gjort/sagt så hade jag aldrig reagerat på det viset. Ja versioner är otaliga.
Men vem kan jag ändra på, jo bara mig själv. Det är dessutom lättare att fokusera på sina egna tillkortakommande än att ”utbilda” andra att bli något annorlunda.

Så om du upptäcker att du behöver förändras för att du vill utvecklas till en bättre människa, vad vill/bör du börja med att jobba på?

#33blogg100
#blogg100